De voordelen van een visgraat vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis en twijfel je over een visgraat vloer? Lees dan vooral dit artikel door. Wij vertellen meer over de voordelen van een visgraat vloer, over de soorten die er zijn en nog meer komt aan bod. Het allerbelangrijkste voordeel van een visgraat vloer is dat het een hele klassieke en authentieke stijl mee geeft aan je woning. Als je hier naar op zoek bent dan is dit dus zeker een goede aankoop. Daarnaast is een visgraat vloer ook perfect te combineren met vloerverwarming, waardoor je in de winter geen last hebt van koude voeten.

Soorten visgraat vloeren

Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen wat betreft visgraat vloeren. Zo heb je de keuze uit een houten vloer maar ook uit een eiken vloer. Beide soorten hebben zo hun eigen voordelen. Lees je dus vooraf hier goed over in want je wilt geen spijt krijgen van je keuze natuurlijk. Beide geven zo hun eigen sfeer in huis.

Verschillende manieren van afwerken

De visgraat vloer kan op verschillende manieren in huis afgewerkt worden. Uiteraard kun je dit laten doen door professionals die jou advies hier over geven maar als je dit zelf wilt doen dan moet je je hier goed over inlezen. Het kan namelijk op vier verschillende manieren: verouderd, geborsteld, geschaafd en gerookt. Iedere afwerking geeft dus zijn eigen gevoel aan de visgraat vloeren. Zo kun je dus geheel je eigen sfeer bepalen die de vloer meegeeft. Ten slotte zijn er ook nog eens variaties in de sorteringen ervan.