Een Walkie talkie kopen

U kunt een Walkie talkie kopen, ook wel portofoon, om ervoor te zorgen dat gebruik gemaakt wordt van andere netwerken. Met een walkie talkie kunt u op beperkte afstand met elkaar communiceren.

Wat is een Walkie talkie

Zoals hierboven aangegeven is een Walkie talkie een apparaat waarmee u kunt communiceren met iemand. Met een telefoon kan je wereldwijd met iemand communiceren. Met een Walkie talkie is dat beperkt tot enkele kilometers. Dit is afhankelijk van het gebied waarin de personen zich bevinden. In een open gebied is het bereik het grootst.

Waarvoor en wanneer een Walkie talkie kopen

Een walkie talkie kopen kan in verschillende gevallen erg gunstig zijn. Als u met wintersport gaat of ervaring heeft met wintersport dan weet u dat het bereik met uw mobiele telefoon erg slecht is. Daarnaast is de extreme kou niet goed voor uw telefoon en zal deze aangeven dat de batterij opeens leeg is. Andere perfecte toepassingen zijn het gebruik bij recreatieve sporten, retail, motorrijden en horeca. Een portofoon is goed bruikbaar met oortjes waardoor u deze gemakkelijk kunt indoen tijdens het motorrijden.

Verschillende merken

Er bestaan verschillende merken portofoons. Denk hierbij aan Motorola en Kenwood. Beide merken zijn direct te gebruiken en zijn vergunningsvrij. Deze twee topmerken zijn hierdoor uiterst interessant om aan te schaffen als u interesse heeft in deze communicatiemiddelen.

Bereik van een portofoon

Bij de aanschaf van een Walkie talkie wordt vaak op de verpakking vermeld dat het middel tot zo’n 10 kilometer kan communiceren. Veelal klopt dit niet en wordt deze ervaring dus niet gedeeld. In het beste geval reiken deze apparaten tot 500 meter in een open gebied. Als u zich in een volledig open gebied bevindt dan kan het voorkomen dat het apparaat tot enkele kilometers kan bereiken.

Goedkoop communicatiemiddel

Wilt u dus een Walkie talkie kopen? Dat is zeker aan te raden als u een van bovenstaande activiteiten gaat uitvoeren.