Hoe werkt outplacement en is het iets voor mijn eigen situatie?

Hoewel het erg goed met de economie gaat en er dus weer veel ruimte is op de arbeidsmarkt, zijn er nog veel mensen die thuis zitten. Dit is niet perse omdat ze geen werk kunnen vinden, maar doordat ze ziek zijn en niet meer het werk kunnen uitoefenen wat ze altijd gedaan hebben. Dit is erg vervelend, zeker omdat veel mensen weer aan de slag willen gaan. Betekent dit dan dat deze mensen helemaal niet meer aan het werk kunnen? Nee, integendeel! Outplacement biedt je namelijk de mogelijkheid om weer aan het werk te gaan. Hoe dan? Dat lees je in dit artikel. Wil jij weer kunnen werken? Lees dan eens deze blog en ontdek welke mogelijkheden er voor je zijn.

Wat is outplacement?

Outplacement is een vorm waarbij je weer aan het werk kunt gaan, maar dan wel binnen een ander vakgebied. Doordat je de functie die je voorheen uitvoerde niet meer aankunt door je ziekte, wil dit niet zeggen dat je helemaal niet meer kunt werken. Het is daarom aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld als je eerst werkte als buschauffeur, nu aan de slag gaan als conciërge op een school. Uiteraard wordt er geen baan in je maag gesplitst, maar wordt er samen gekeken met jou wat het beste bij je past!

Hoe pak je het aan?

Ben je benieuwd of outplacement iets voor jou kan zijn? Dan is het aan te raden om het eerst eens te bespreken met werkgever. Je kunt dan samen kijken hoe jullie dit traject willen aanpakken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om iemand die dit traject kan begeleiden in te schakelen. Je weet dan zeker dat je de juiste stappen zet.