Schakelmateriaal in huis

U wilt natuurlijk op een veilige manier u elektriciteit in uw huis bedienen. Denk hierbij aan uw lichtschakelaar, stopcontacten of dimmers. Dit zijn allemaal elementen die onder het schakelmateriaal vallen.

Schakelmateriaal aansluiten

Wanneer u besluit zelf u schakelmateriaal aan te sluiten is het verstandig om eerst de juiste materialen uit te zoeken die u nodig heeft dit te verwezenlijken. Allereerst moet u de stroom uitschakelen wanneer u begint. Er mag geen spanning op de bedrading zitten en is eenvoudig te controleren met een spanningszoeker. Heeft u dit gedaan dan haalt u de bedrading uit de inbouwdoos in de muur en knipt deze op maat met een kniptang. Let wel op dat u het niet te kort maakt. Het lastigste is om de bedrading hierna te strippen met een striptang. Daarna sluit u de bedrading aan op de contactpunten van het schakelmateriaal. Klem de bedrading vast in de achterkant. Is dit gelukt ? Dan is het aangesloten op het stroomnetwerk. Nu moet u alleen nog het inbouwelement in de muur vastschroeven. U kunt ook natuurlijk een monteur inhuren om dit karweitje voor u te doen.

Vochtbestendig schakelmateriaal

Als u aan elektriciteit denkt, moet u natuurlijk er niet aan denken dat dit in contact komt met water. Bijvoorbeeld in de badkamer, in uw toilet of keuken. Er is dan hierbij speciaal materiaal nodig om u te beschermen in uw eigen huis. Je hebt dus een speciale afsluitklep met een waterdichte behuizing. Dit voorkomt kortsluiting en gevaar in eigen huis. Vooral als er kinderen aanwezig zijn uw huis. Ook daar heb je speciaal materiaal voor nodig die in de stopcontacten gaan. Volksveiligheid staat hoog aangeschreven in Nederland en komt dan ook met strenge eisen binnen de Nederlandse wetgeving.