Wat is pampasgras?

Misschien heb je er wel is over gehoord, misschien ook niet: Pampasgras. Ook wel cortaderia genoemd. Dit is een grote grassoort die witte pluimen krijgt. Daarnaast kan die wel zo’n een meter breed worden en twee meter hoog. Het is een grassoort die ontzettend mooi staat in de voor of achtertuin. De plant bloeit vooral het meest in september, maar ze blijven onder normale weeromstandigheden maandenlang heel mooi. De plant groeit in de hoogte biedt hij ontzettend veel groen en dit is dan ook de reden dat het zo mooi kan staan in je tuin.

Waar komt pampasgras vandaan?

Pampasgras komt uit Zuid-Amerika en dan vooral uit de landen Argentinië, Brazilië en Uruguay. Hier groeit de plant voornamelijk in het wild. In het wild kan pampasgras wel drie en een halve meter hoog groeien. Als deze in potten staat dan blijft hij iets kleiner. Een vaak voorkomende fout die mensen maken is dat de plant in een vochtig gebied wordt geplaatst. De plant kun je beter plaatsen op een wat drogere en ruimere plek. Hier groeit pampasgras namelijk een stuk beter.

Wat zijn de kosten?

Klinkt dit nou heel interessant en zou je graag pampasgras willen kopen? Dan kan dit online op meerdere websites. De kosten verschillen natuurlijk per aanbieder en is ook afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Normaal gesproken betaal je voor een plant zo’n €10,-. Er zijn daarnaast ook veel verschillende soorten dus ook hierin kan de prijs verschillen.